Всеки посетил военната база имаше възможност да се качи на самолет и да обиколи с него за няколко минути Пловдив.

С демонстрационни полети на военни хеликоптери и граждански самолети в 24-та вертолетна авиобаза Крумово беше отбелязан международния ден на авиацията и космонавтиката. В базата се намира и единственият у нас музей, в който се съхраняват най-старите летателни апарати. Сред тях е и капсулата, с която е бил изстрелян  в Космоса първият български космонавт Георги Иванов.

Петя Спасова е на 26 години и една от шестте жени пилоти във вертолетната база в Крумово. От месец управлява  един от  най-модерните хеликоптери, които са на въоръжение в Българската армия - Кугър.  Петя се запалила по авиацията още като студентка.

Петя твърди, че се чувства равна с мъжете пилоти. Дори смята, че понякога ги превъзхожда, тъй като е по-уверена от тях, когато се издигат на 4 хиляди метра височина. Смята, че има добра теоретичната подготовка, но практически не е готова за военни мисии. Липсата на гориво ограничава полетите й да са само 4 пъти в седмицата.

Предизвикателствата пред военната авиация стават все повече, като напоследък тя все по-често се ползва за граждански цели.

И като на празник – всеки посетил военната база имаше възможност да се качи на самолет и да обиколи с него за няколко минути Пловдив.