Вече почти година хайка обикаля из града и стреля по животните. С тези думи към нас се обърнаха жителите на Божурище, които само преди два дни са станали свидетели на поредните убийства...

Десетки бездомни кучета са били разстреляни в Божурище. Вече почти година хайка обикаля из града и стреля по животните. С тези думи към нас се обърнаха жителите на Божурище, които само преди два дни са станали свидетели на поредните убийства. Само до преди ден Сара е тичала по поляните с друго куче от града – Лоренцо. Него обаче вече го няма, защото е станал поредната жертва на хайката в града, която разстрелва бездомните животни.


Хората в града са уплашени, защото двама мъже с пушка обикалят и убиват кучетата, притеснени са защото убийствата се извършват посред бял ден, между блоковете, в които живеят. Най-големият им страх е, че следващия път сачмата може да уцели не кучето, а някое от децата.


Многобройните жалби на хората до Общината и МВР досега не са дали резултат. Една от причините е, че насилието над животни до миналата седмица не се наказваше като престъпление. Сега обаче нещата са различни, обадихме се в полицията с надеждата, че този път може да започне разследване.


Свидетел на разстрела на кучета е станал и Стефан Евтимов, той дойде с нас в районното управление в Божурище, за да ни разкаже какво точно е видял.


Освен него в полицейското управление в Божурище дойдоха още трима свидетели на разстрела в петък. Всички те бяха категорични, че стрелците са двама мъже, които работят в Общината.


Екипът ни се свърза по телефона и с кмета на Божурище. Той отрече служители на Общината да извършват подобно нещо и обясни, че ще се срещне с нас в първия работен ден следващата седмица. Кой убива бездомните кучета в Божурище – продължаваме да търсим отговора в понеделник в \"Календар\".