Строс-Кан беше арестуван след оплакване на камериерка в хотела, в който бил отседнал, че той я нападнал в стаята си. Срещу него са предявени обвинения в сексуално посегателство, в опит за изнасилване и в незаконен опит да я задържи против волята й...

Директорът на Международния валутен фонд Доминик Строс-Кан ще бъде преместен от ареста на наказателния съд в Ню Йорк в строго охранявания затвор на остров Райкърс.


Строс-Кан беше арестуван след оплакване на камериерка в хотела, в който бил отседнал, че той я нападнал в стаята си. Срещу него са предявени обвинения в сексуално посегателство, в опит за изнасилване и в незаконен опит да я задържи против волята й. 


Строс-Кан беше арестуван в края на миналата седмица на борда на самолет на летище, кенеди в опит да отлети от Съединените щати за Франция. Съдия в Ню Йорк вече отказа той да бъде освободен под парична гаранция и насрочи следващото съдебно заседание за петък. 


От Международния валутен фонд обявиха, че се запознали с криминалните обвинения срещу Строс-Кан и ще наблюдават развитието на случая. За временно изпълняващ неговата длъжност беше назначен американецът Джон Липски.


Говорител на Белия дом заяви вчера, че Съединените щати са уверени, че фондът ще успее да продължи  да изпълнява функциите си.