62-годишният французин беше арестуван в края на миналата седмица по жалба на камариерка в хотел, която твърди, че се е опитал за я изнасили...

Бившият вече шеф на Международния валутен фонд Доминик Строс-Кан беше освободен под гаранция от съда в Ню Йорк.

 

62-годишният французин беше арестуван в края на миналата седмица по жалба на камариерка в хотел, която твърди, че се е опитал за я изнасили.

 

Строс-Кан ще бъде освободен срещу гаранция от един милион долара. Съдебните заседатели гласуваха, че срещу него има достатъчно доказателства по всичките седем обвинения, които са му повдигнати.

 

Съдията постанови, че Строс-Кан може да бъде освободен под гаранция от един милион долара в брой.

 

Той ще бъде поставен под 24-часов домашен арест с електронно наблюдение. Тези условия бяха предложени от адвокатите на финансиста. Освен това Строс-Кан трябва да бъде под постоянна въоръжена охрана, която той ще заплати.

 

Той ще трябва да осигури и допълнителна гаранция от пет милиона долара, под формата на недвижим имот или друго имущество.

 

Съдията насрочи за 6 юни следващото заседание, на което Строс-Кан официално ще отговори на обвиненията. Той беше арестуван от полицията в Ню Йорк в края на миналата седмица. Това стана след оплакване на камериерка от африкански произход.

 

Тя твърди, че Строс-Кан се опитал да я изнасили в апартамента си в луксозния хотел, в който бил отседнал. Преди скандала се очакваше, той да се кандидатира на президентските избори догодина и да победи настоящия президент на Франция- Никола Саркози.