Строс-Кан е настанен в апартамент с две спални с начален наем 4250 долара месечно. Той носи електронна гривна, за да бъде следено постоянно, къде се намира. Бившият управляващ директор на Международния валутен фонд е под въоръжена охрана, която според условията на гаранцията заплаща той.

Бившият шеф на Международния валутен фонд - Доминик Строс-Кан беше поставен под домашен арест в Ню Йорк. Той беше освободен, след като неговите адвокати внесоха съдебната гаранция от един милион долара и предоставиха застрахователна полица за още пет милиона долара.

На 6 юни той ще застане пред съд в Ню Йорк, за да каже, дали се признава за виновен по предявените му обвинения, сред които е и опит за изнасилване.

Строс-Кан не беше настанен в луксозното жилище в Манхатън, което беше подготвено от семейството му, поради протест на съседите в сградата. Вместо в луксозния жилищен комплекс \"Бристол Плаза\" в елитния район на Манхатън - Ъпър Ийст Сайд - 62-годишният финансист е настанен под домашен арест в апартамент в 21-етажна сграда. Тя също се намира в Манхатън, но в долната му част. Разположена е на \"Бродуей\", близо до Световния търговски център, разрушен при атентатите на 11 септември 2001-а година.

Строс-Кан е настанен в  апартамент с две спални с начален наем 4250 долара месечно. Той носи електронна гривна, за да бъде следено постоянно, къде се намира. Бившият управляващ директор на Международния валутен фонд е под въоръжена охрана, която според условията на гаранцията заплаща той.

Французинът няма право да напуска жилището, в което се намира под домашен арест. Той може да излиза за съдебни заседания, срещи с адвокати, прегледи при лекари и за  седмични религиозни служби. Това може да стане с разрешение на прокуратурата в Манхатън, която трябва да бъде уведомена шест часа по-рано.

Какво заяви един от адвокатите на Строс-Кан – Уилям Тейлър, разберете във видеото.