Според авторите на петицията през последните 20 години на много места в България са създадени гнезда на ислямски фундаментализъм и лидер на този процес е Ахмед Доган. Т

С петиция до главния прокурор Борис Велчев от \"Атака\" искат свалянето на имунитета на Ахмед Доган и привличането му като обвиняем за организирането на ислямиски фундаментализъм, нападение на ислямиски фундаменталисти над народен представител и граждани на България и други престъпления срещу държавата.

Според авторите на петицията през последните 20 години на много места в България са създадени гнезда на ислямски фундаментализъм и лидер на този процес е Ахмед Доган. Тази петиция ще внесем при главния прокурор в първия работен ден след празниците, обясни Сидеров. Според него в джамията\"Баня Башъ\" се разпространява фундаменталиска литература.

От \"Атака\" имали доказателства, че там ходят ислямски фундаменталисти и щели да предоставят на главния прокурор всичко, с което разполагат. От \"Атака\" очакват от МВР да арестува хората, които са действали агресивно към симпатизантите на партията. Сидеров е на мнение, че полицаите носят цялата отговорност за случилото се в петък, тъй като са приложили неадекватни мерки. Ако не бъде установен, уличен и предаден на съд този, който нарани лицето на народния представител Деница Гаджева, Сидеров ще поиска оставката на вътрешния министър Цветан Цветанов. Очаквам Цветанов да ми се обади и да ми каже как върви разследването срещу ислямски фундаменталисти, нападнали депутат от \"Атака\", каза още лидерът на националистическата партия. Сидеров се оплака, че срещу него е имало удари от страна на полицаите.

Припомняме ви, че след сблъсъка в петък вече бяха образувани три дела. В хулиганство са обвинени двама представители на \"Атака\", който бяха арестувани и след разпит освободени. Досъдебно производство е образувано и за нараняванията на депутата от партия \"Атака\" Деница Гаджева, която беше замерена с камък. То е срещу неизвестен извършител. Третото дело е за нараняванията на полицаите, които пострадаха при опита да предотвратят сблъсъците.

Междувременно, петиция до главния прокурор Борис Велчев за сваляне имунитета на Волен Сидеров и привличането му към наказателна отговорност се разпространява по Интернет. /БГНЕС