Колев заяви пред съда, че цялото досъдебно производство срещу него е тенденциозно, преднамерено и е свързано с много престъпления от следователя, който по думите му бил мъртво пиян, когато му предявявал материалите по делото...

Делото за убийството на сестрите Белнейски навлезе в заключителната си фаза. Съдът в Пазарджик изслуша единствения обвиняем Лазар Колев.

 

Пред Темида той заяви, че не е убил сестрите Белнейски, не ги е познавал и че дори не е замесен в убийството им.

 

Колев заяви пред съда, че цялото досъдебно производство срещу него е тенденциозно, преднамерено и е свързано с много престъпления от следователя, който по думите му бил мъртво пиян, когато му предявявал материалите по делото.

 

Лазар Колев нарече себе си удобна изкупителна жертва и се обърна към съда с думите: \"Невинен съм и ако има правосъдие в тази държава, следва да бъда оправдан\".

 

Близо час той бавно и мъчително сричаше обясненията си, описани върху четири листа, най-вероятно от адвокатите му, и отказа да отговаря на въпросите на прокуратурата.

 

31-годишният подсъдим изложи познатата версия, че в периода, когато са убити и обявени за издирване двете сестри той не е бил в Пазарджик.

 

Пътувал до различни градове, срещал се с роднини и приятели и подчерта, че няма нищо общо с престъплението и че спокойно може да погледна родителите на момичетата и да им каже, че той не е убиецът на децата им.

 

Прокурорът по делото заяви, че ще поиска за Лазар Колев най-тежкото наказани – доживотен затвор без право на замяна. Делото продължава и в момента.