Ще пледираме за оправдателна присъда, каза от своя страна единият от адвокатите на Лазар Колев, подсъдим по делото за убийството на сестрите...

Прокуратурата поиска доживотен затвор без право на замяна за Лазар Колев. Това е най-тежкото наказание, предвидено в закона.


Ще пледираме за оправдателна присъда, каза от своя страна единият от адвокатите на Лазар Колев, подсъдим по делото за убийството на сестрите. \"Единствената алтернатива, която ще предложим на съда като анализ на тези доказателства във вида, в който са събрани, е постановяване на оправдателна присъда\", изтъкна адвокат Марковски.


В Пазарджик по делото \"Белнейски\" прокуратурата пледира повече от 5 часа. Очаква се пледоариите на защитниците да са утре. Димитър Марковски изтъкна, че още от самото начало на делото и Лазар Колев също е категоричен по този въпрос, че \"няма да предлагаме никакви варианти на други възможни определяния на наказания\".


Адвокатът изтъкна, че спорът, който имат с държавното обвинение е по фактите. А иначе и той подкрепи тезата на Лазар Колев от тази сутрин, че процесът не е справедлив, защото основни доказателствени искания на защитата не са приети. На процесът днес присъства и следователят Владимир Мартински. /БГНЕС