Нора Пенева живее в германия от 8 години. Разказва, че само за последната година това е вторият случай на епидемия от заразена храна. Предишния път причината били яйца и пилешко месо...

Възможно е заразата от \"ешерихия коли\" да е тръгнала от проверени стоки в големи вериги супермаркети. Това разказаха за \"Календар\" българи, живеещи в Германия. Екип на \"Календар\" се срещна с една от сънародничките ни там.

 

Нора Пенева живее в германия от 8 години. Разказва, че само за последната година това е вторият случай на епидемия от заразена храна. Предишния път причината били яйца и пилешко месо.

 

\"Тогава нямаше толкова починали и беше ясен причинителят на заразата. Сега паниката е много по-голяма, защото все още не се знае къде се крие заразата\", разказва Нора.

 

Новите версии за епидемията значително разширяват кръга на застрашените. Според Нора противоречивата информация за източника на заразата в германските медии също насажда допълнително напрежение.

 

Самата Нора споделя, че също се страхува и от седмици избягва зеленчуци. Въпреки надвисналата опасност обаче не засега не смята да напуска Германия.