Въпреки че първоизточникът на заразата със смъртоносната бактерия \"ешерихия коли\" вече е открит, опасността не е отминала и се очакват още нови случаи на заразени. Разберете как да намалите максимално риска от заразяване...

Близо 3 хиляди заразени за малко повече от 2 седмици в 14 държави. 30 са смъртните случаи досега. И въпреки че първоизточникът на заразата със смъртоносната бактерия \"ешерихия коли\" вече е открит, опасността не е отминала и се очакват още нови случаи на заразени.

Така най-важното към момента продължава да е как да се предпазим и как да намалим риска от заразяване.

Пазаруването на зеленчуци е неизменна част от ежедневието на Стефи. Салатите задължително присъстват в хранителния й режим, насочен към поддържането на стройна фигура.

Тя е убедена, че подготовката за консумация на зеленчуците трябва да премине през всички общоприети и препоръчителни процедури.

Ежедневните новини, идващи от Германия, където избухна \"e-коли\"-епидемията, тревожат милиони хора в цяла Европа. Стефи не прави изключение, но въпреки това ежедневно яде зеленчуци, като сега е по-предпазлива от преди.

Доцент Железова към катедрата по биология, генетика и микробиология е убедена, че въпреки невъзможността за 100-процентово предпазване от тази и други опасни бактерии, има задължителни, превантивни мерки, които свеждат риска до абсолютния минимум.

Миенето на ръцете е най-важното, въпреки че в крайна сметка гаранция за пълна защита от \"ешерихия коли\" няма. Както за почти всичко в живота. Следвайки тази философия, Стефи не се поддава на паниката и няма да спре да яде зеленчуци.

Подробности – във видеото.