Адвокат Марин Марковски допълни, че доказателствата, които са се развили в съдебното следствие не са подкрепили тезата на прокуратурата, но и категорично са я опровергали.

Груба съдебна грешка и безотговорна съдебна грешка. Тези, които я допуснаха – целият съдебен състав, знаеха, че те сбъркаха. Това заяви адвокат Марковски за присъдата \"до живот\" на Лазар Колев по делото \"Белнейски\".

Той допълни, че доказателствата, които са се развили в съдебното следствие не са подкрепили тезата на прокуратурата, но и категорично са я опровергали. Адвокатът разясни подробностите относно това какво е записано в обвинителния акт, като според него те противоречат на здравия разум и логика.

Относно ДНК-то нещата стоят ужасно драматично, заяви пред Карбовски Марин Марковски. Експерт Иван Иванов, който е направил първата експертиза през 2006 г., твърди, че епителът под ноктите на двете сестри не е достатъчен, за да може да се извлече от него ДНК проба. През 2008 г. изведнъж този материал става достатъчен. Трета експертиза отново на ноктите, направена през 2010 г. от други експерти, стига до друго заключение – под ноктите на момичетата няма генетичен материал на Лазар Колев. Марковски обръща, че внимание, че експерт Иван Иванов е записал в първата експертиза, че материалът под ноктите на момичетата е бил изстърган, но експертизата от 2010 г. казва, че ноктите на момичета въобще не са били стъргани. Тази експертиза беше скрита от следствието и прокуратурата, заяви Марковски.

Друг момент, на който адвокатът обърна внимание е, че по делото няма очевидци и самопризнания. Тъй като няма пряк свидетел прокуратурата отива в една схема. 

Идва Иширковеца. Той влиза в залата и лъже наглото. Той е лъжесвидетел. Кой го е купил не мога да кажа. Това заяви Марин Марковски и заяви, че носи отговорност за думите си.

По делото е нямало СРС-та въпреки показанията на Иширковеца, че му е било сложено подслушвателно устройство, за да запише Лазар Колев, допълни още адвокатът пред Мартин Карбовски.

Какво заяви следователят по делото \"Белнейски\" Веселин Мартински и как коментира казаното от адвокат Марковски, разберете от видеото.

Очаквайте като продължение на темата – разговор с Лазар Колев.