Румен Христов заяви, че няма страх от никого и определи Меглена Кунева като неясен кандидат...

По темата дали ромският вот е решил изходът от предсрочните избори на Синята коалиция Румен Христов заяви, че предвид факта, че са гласували 78 000 души, основно десни избиратели, ромските гласове са една много малка част от всички гласували – по-малко от 1 %.

Според кандидата за кмет на София от \"Синята коалиция\" - Прошко Прошков, в София едва десетки са малцинствените гласове, което е \"шум в системата\". Той заяви още, че  предвид двуседмичната кампания между коалиционни партньори и липсата на каквато и да било интрига са гласували много хора. \"Ние показахме изключително добър резултат\", беше категоричен кандидатът за кмет на София.

Нашата основна цел е да се върнат отново при нас десните избиратели, останали верни на синята идея, заяви кандидатът за президент на \"Синята коалиция\" Румен Христов. Според него, хората искат промяна. Наблюденията му след обиколката му из различни краища на страната са, че хората живеят несигурно особено в малките населени места, че липсват държавността и икономиката. – това са наблюденията на Румен Христов.

Според кандидата за президент на \"Синята коалиция\", правомощията на българския държавен глава са много сериозни и ако той ги ползва в правилната насока би бил много полезен. За пример даде назначаването на хора в управителен съвет на БНБ,   както и с привличането инвеститори в страната, както е било по време на мандата на Петър Стоянов.

Прошко Прошков заяви, че София трябва да започне да се управлява по по-различен начин. Според него е необходимо да е ясно къде отива всеки лев от данъците и таксите на хората и гарантира, че всеки софиянец ще може да види къде има инвестиционни проекти в различните райони.

По наболелия въпрос с високоговорителите на джамията Прошко Прошков заяви, че наредбата трябва да се спазва и че призоваването на молещите се трябва да е в няколко секунди, в рамките на допустимите норми. \"Трябва да има абсолютен ред, както е за всички останали\", допълни още той.

Относно трафика, кандидатът за кмет на София заяви, че става въпрос за \"редица безумия\", като негова основа цел е да осигури проходимост на всеки - от автомобилиста през велосипедиста до майките с колички и хората с увреждания.

Твърдя, че в София съм най-силния кандидат в момента, заяви с увереност Прошко Прошков и допълни, че не става въпрос за предложения, а за политическа воля.

Румен Христов от своя страна заяви, че няма страх от никого. За него Меглена Кунева е неясен кандидат и допълни, че по негово мнение, зад всеки кандидат трябва да има политическа формация. Кандидатът за президент отрече категорично да е човек на ДПС и заяви, че не се е чувал или срещал с Ахмед Доган от 12 години. Румен Христов прояви готовност да даде разрешение да бъде направена дори разпечатка на телефона му, за да потвърди думите си.

 

Цялото гостуване на Румен Христов и Прошко Прошков в \"Часът на Милен Цветков\" може да видите ТУК.