От изборите излизаме по-силни, защото където и да е имало напрежение в момента то е изпуснато, заключи Борис Марков.

Според слухове е имало предварително споразумение между СДС и ДСБ за вътрешно партийните избори – СДС да излъчи кандидат за президент, а ДСБ – за кмет на София, са били нужни изборите. На въпрос на водещия на \"Здравей, България\" - Евгени Генчев, защо изобщо е трябвало да се провеждат избори, след като е имало такава договорка, Борис Марков – председател на националния изборен щаб на СДС заяви, че се е говорело за такова споразумение, защото са се очаквали такива резултати.


\"Това, което ние знаехме за нашата организация и симпатизанти, всъщност се потвърждава\" – допълни още Борис Марков.


Господин Кадиев не пропуска шанса да се появи, по която и да е телевизия или пък да вземе думата в общинския съвет, тоест ние наистина присъстваме в Столична община и Общински съвет на едно непрекъснато шоу, в което всеки момент, когато може да се вземе думата, се взима. Това беше появяването на господин Кадиев на тези избори. Така председателят на предизборния щаб на Прошко Прошков – Христо Ангиличин коментира гласуването на червения кандидат на вътрешнопартийните избори на \"Синята коалиция\".


Според гостите в студиото, не трябва да се прави сравнение между проведените вътрешни избори на Синята коалиция и проведените преди 15 години такива, когато гласувалите са били малко над 800 хиляди. Причината – различен исторически момент.


Борис Марков изрази мнението, че към момента единствено БСП е в състояние да организира подобен вот, като все пак не вярва дори и те да постигнат такъв резултат.


От изборите излизаме по-силни, защото където и да е имало напрежение в момента то е изпуснато, заключи Борис Марков за ситуацията след изборите.


Какво заявиха още гостите в \"Здравей, България\" – може да видите във видеото.