Със сигурност не е имало друг автомобил, който да е предизвикал инцидента, каза в \"Здравей, България\" комисар Тодор Чонов, директор на ОДП – Пловдив...

Със сигурност не е имало друг автомобил, който да е предизвикал инцидента, каза в \"Здравей, България\" комисар Тодор Чонов, директор на ОДП – Пловдив.


Около 1 часа на 130-ти километър на магистрала „Тракия\" се преобръща автобус от София за Бургас. По неизяснени до момента причини той се удря в мантинелата и се самозапалва.


Ранените се извозват, осем са загинали, 16 са ранени. Доста е динамично състоянието на ранените, някои от тях са прегледани и освободени, допълни комисар Чонов.


Преди минути е пуснато движението по магистралата.


Трудно е да се прецени, но автобусът не е стар. Предстои да се преценява какви са причините за катастрофата – дали е разсейване на водача, или е техническа причина, уточни шефът на ОДП - Пловдив.


Шофьорът  е в добро здравословно състояние. Алкохолната му проба е отрицателна, той е задържан за разпит. Засега се въздържа от коментар, но най-общо не си спомня какво се е случило.