Вотът на недоверие, който е внесен сега, е по-скоро, за да разсее общественото внимание от важните проблеми в страната, каза в \"Здравей, България\" Софиянски...

Вотът на недоверие, който е внесен сега, е по-скоро, за да разсее общественото внимание от важните проблеми в страната. Ако аргументите за вота ги върнем и към предишното правителство, ще видим, че те важат отново, тоест, нищо не се е променило. Това каза в \"Здравей, България\" Стефан Софиянски, председател на Съюза за свободни демократи (ССД).


Вотът е в услуга на ГЕРБ, защото ще се стигне до дебат, в който БСП ще вика \"защо не усвоявате еврофондове\", ГЕРБ ще отговаря: \"а вие зашо не ги усвоявахте\", допълни Софиянски.


По думите му правителството ще бъде свалено трудно, защото в парламента действат други механизми, но все пак дебатът ще доведе до промяна в обществените нагласи, ще се идентифицира ясна дясна опозиция.


Трябваше с резерва да се погасят държавните задължения, за да може икономиката да си стъпи на краката. Междуфирметната задлъжнялост е достигнала високи нива, коментира бившият столичен кмет. Той подчерта, че според Дянков и Борисов излизаме за 18-ти път от кризата.


В никакъв случай въздържанието при вота на недоверие не е позиция, защото така все едно казваш на избирателя да се седи вкъщи, обобщи Софиянски.