Това съобщава Агенция \"Фокус\"...

Сред загиналите в катастрофата е и вторият шофьор, съобщава Агенция \"Фокус\". Автомобилна инспекция извършва в момента проверка на фирмата \"Бургас Тур 90\", предаде Агенция \"Фокус\". Офисът на фирмата се намира на ул. \"Георги Шагунов\" в Бургас. На офиса стои надписът на друга превозваческа фирма \"Ентуртранс\".


Ръководител на офиса е Николай Точев, бивш директор на Автомобилна администрация-Бургас. По думите му сред загиналите е вторият шофьор на автобуса Иван Чакъров.


В офиса на фирмата беше и близък на семейството, който каза, че Чакъров му е зет, има две деца, момичета, по-голямото, от които е в 11 клас.


Водачът, който е управлявал автобуса, е Светослав Димитров. И двамата са опитни шофьори, каза Точев, като Светослав Димитров работи от четири-пет години във фирмата. Загиналият Чакъров също е работил в \"Бургас тур 90\", но е напуснал за половин година, за да работи в международни превози и скоро се е върнал отново.


Николай Точев съобщи, че фирмата има лиценз до 2015 г. Той е с номер 00401 и е издаден на 20.05.2010 г. От фирмата казват, че тепърва ще установяват хората, които са загинали според описа на полицията в Пловдив. По непотвърдена информация, според Точев, сред 30-те пътници е имало петгодишно дете, но няма информация за неговото състояние.


Проверяващият от ДАИ Николай Чапаров потвърди, че на фирмата са извършвани чести и неколкократни проверки. Имало е забележки, съставени са и актове, най-вече за работното време на шофьорите./ Агенция \"Фокус\"