Това сочи първоначалният оглед на \"Автомобилна администрация\"...

По последна информация в автобуса е имало 26 пътници. На място са загинали шестима души – сред тях са вторият шофьор на буса и говорителят на ОДП на МВР Стара Загора Йонка Георгиева. Починали са още 22-годишният Мехмед Зюфекер от село Средна Махала, както и жена на около 20 години.


От всички, транспортирани към болницата, само седем са останали. Другите са освободени, защото са имали травми, каза за \"Календар\" Карен Джамбазов, изп.директор на Университетската болница в Пловдив. Само една от пациентките е в тежко състояние, с мозъчно-черепна травма. Има и други двама пациенти, постъпили в Клиниката по изгаряния.


Автобусът е спукал задна дясна гума, става ясно както от разказите на очевидци, така и от първоначалния оглед на \"Автомобилна администрация\". Намерена е и счупена греда под платформата на буса. Шофьорът е пътувал с 98 км в час, тоест, не е превишил допустимата скорост за магистралата.


Бусът е бил 23-годишен. Минал е на технически преглед в началото на март, а непосредствено преди фаталния курс е преминал и необходимата рутинна проверка.


Общината в Бургас е отпуснала автомобил за да стигнат до болницата в Пловдив роднините на четирима от пострадалите.


Фирмата застраховател ще изплати обезщетенията на всички пострадали, общата им стойност за катастрофата е 5 млн. лева. Застраховката на автобуса е от 22 януари тази година и важи за 12 месеца.


Телефоните, на които можете да търсите информация за пострадалите, са: 032/ 932 280 и 0882 555 877.


Катастрофиралият автобус е собственост на фирмата \"Бургас тур 90\". Компанията е на е Бурак Саглам, племенник на Енис Ченгел, който притежава друга транспортна фирма -  Ентуртранс.


Именно това е компанията, наела автобуса за курсове по редовната линия Бургас -София. Според юристите на фирмата собственик на автобуса грижата за техническото състояние на машината е ангажимент на фирмата превозвач.


Само от началото на тази година, това е вторият пътен инцидент, който отнема толкова много човешки животи.


Жестока трагедия беляза Великден в Симеоновград. Минути преди Възкресение, пиян и неопитен шофьор  уби на място шестима младежи на възраст между 17 и 19 години, тръгнали да посрещнат празника в близкия храм. Отново преди Великден, само че през 2004 година, 12 деца намериха смъртта си в река Лим, след като български автобус падна в 40-метрова пропаст на границата между Сърбия и Черна гора.


Благой Бекриев продължава да следи какво се случва след катастрофата близо до Пловдив. Още разкази на очевидци и каква е точната причина за инцидента, в централната емисия \"Календар\".