Най-младата жертва сред пътниците е на 14 години...

От 5 до 15 години затвор може да получи шофьорът на автобуса, катастрофирал на автомагистрала \"Тракия\". Това съобщи окръжният прокурор на Пловдив Иван Даскалов на пресконференция в полицията.

Следственото дело е възложено за разследване на двама опитни следователи по разпореждане на окръжния прокурор. Експертите са установили счупване на предна греда на автобуса, но два са възможните варианти – гредата да е счупена преди или по време на инцидента, каза Даскалов.

Ако е счупена преди инцидента, е вероятно това да е причината за загуба на управление от страна на шофьора. Преди инцидента автобусът е спирал за кратко време само на едно място, вероятно за да разтовари пътник.

Сред загиналите е и вторият водач на автобуса. Идентифицирани са всички загинали, каза старши комисар Тодор Чонов, директор на ОДМВР-Пловдив. Изключително трудно е било за Областната дирекция да установи общия брой на загиналите и ранени и тяхната самоличност, каза Чонов. С разпореждане на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов са били мобилизирани всички областни дирекции, от чиито региони се предполага, че са пътували пътници в автобуса.

Още сутринта е бил обявен телефон за връзка на близките с областните дирекции, за да се извърши идентифицирането на пътниците, каза още старши комисар Тодор Чонов. Близките на загиналите са уведомени. Последно е идентифицирано 20-годишното момиче, което е починало в пловдивската болница. Най-младата жертва сред пътниците е на 14 години. В автобуса е имало и семейства. / Агенция \"Фокус\"

 

Подробности за инцидента може да прочетете ТУК.