С роднините на жертвите, както и със служителите на реда, пристигнали първи, работи психолог.

Светослав Димитров - шофьорът на автобуса, който катастрофира на магистралата, е привлечен като обвиняем. Случаят е квалифициран като особено тежък. За посоченото престъпление в закона се предвижда затвор от 5 до 15 години. Шофьорът е задържан за 72 часа.

От 9-мата пострадали, които са в болница, една жена е с тежка черепномозъчна травма и е в кома. Направена й е операция, състоянието й леко се подобрява, но остава все още критично. Още един човек е приет в реанимацията и неговото състояние се е влошило.

Причините за инцидента все още се изясняват. Тази сутрин в 8 часа започна автотехническата експертиза. Тя ще отнеме повече време, защото е твърде сложна и трябва да изясни конкретната причина, довела до инцидента. Тя ще установи дали шофьорът е виновен, или катастрофата е  станала заради техническа неизправност на автобуса.

Паралелно с това, министърът на транспорта Ивайло Московски поиска законодателни промени - да се въведе ограничение на възрастта на автобусите за пътнически превози до 10 години и да пътуваме с колани.

С роднините на жертвите, както и със служителите на реда, пристигнали първи и станали свидетели на кървавата трагедия, работи психолог.

Повече за това как се работи с близките на пострадалите, очаквайте в централната емисия \"Календар\".
Какво заявиха лекарите и министърът на транспорта Ивайло Московски за Нова ТВ, разберете от видеото.