Въпреки че почти целият кабинет беше строен в залата, Бойко Борисов не дойде в НС...

Три часа и половина отдели парламентът на вота на недоверие срещу правителството.

 

В рекордно краткото време, в което се занимаваха с него, депутатите успяха да се скарат дали дебатът да се излъчва пряко по телевизията, кой какви заслуги има за справяне с кризата и усвояване на парите от еврофондовете.

 

Въпреки че почти целият кабинет беше строен в залата, премиерът Бойко Борисов не дойде в парламента.

 

Лидерът на БСП Сергей Станишев скъса документ с антикризисният план на управляващите, които те написаха и приеха в началото на миналата година.

 

Споровете между опозицията и управляващите започнаха още в началото с искането дебатът да се излъчва по националното радио и телевизия. Искането на левицата и ДПС два пъти беше отхвърлено от ГЕРБ.

 

\"Синята коалиция\" спази обещанието, което даде преди ден и напусна залата, след като изчете политическа декларация.

 

Същият политически жест демонстрираха и от \"Атака\". Заедно със 17-те си депутати Волен Сидеров обясни, че няма да участва както в дебатите, така и при гласуването на вота в залата.

 

Така оставени само с независимите депутати в залата бившите и настоящи управляващи започнаха да изясняват кой е по-виновен за кризата. \"Коалиция за България\" и ДПС обявиха, че управлението на ГЕРБ се характеризира с икономически застой, спрени реформи и неадекватни хвалби. Гласуването на вота ще бъде утре по обяд.