Шофьорът предполага, че счупената града на платформата е причина за инцидента...

Пуснаха под гаранция от 5000 лева шофьора на автобуса, който катастрофира край Пловдив. Малко след 3 следобед, 43-годишният Светослав Димитров напусна следствения арест.
   
Мотивите на прокурора, разследващ случая, да пусне на свобода под парична гаранция шофьора на автобуса са, че няма опасност обвиняемият да се укрие или да извърши престъпление.

Светослав Димитров си тръгна за Бургас сам, с отнета шофьорска книжа и повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост на 8 души и за причиняване на средна телесна повреда на  9-ма пътници.

Самият Димитров твърди, че не е възможно заради спукана гума рейса да се обърне, каквато версия се появи в разследването, тъй като гумите отзад били двойни. Ако се е спукала едната, другата е останала здрава. Но предполага, че счупената града на платформата е причина за инцидента. 

Екип на \"Календар\" провери дали на магистралата има дупка, която да е причинила катастрофата – каквато версия се появи. Действително на 30 метра, преди мястото на инцидента на пътя има дупка. Вижда се, че от нея започва спирачният път на автобуса.  Дупката е дълбока 3-4 сантиметра и според разследващите това може би е предизвикало спукването на задната лява гума. Но точната причина, довела до трагедията, ще стане ясна от  автотехническата експертиза на рейса. Тя  ще е готова до две седмици.

В болницата на лечение останат 9-ма пострадали. Като най-тежко продължава да е състоянието на 46-годишната Албена Узунова от Бургас. Тя все още е в кома, на изкуствено дишане. Според лекарите има опасност жената да загуби част от паметта си, заради тежката черепномозъчна травма и в понеделник й предстои операция.

Пластични операции ще бъдат направени на 9-мата пострадали, тъй като част от кожата по телата им липсва. В Съдебната медицина все още е тялото на 66-годишната Румяна Родригес. Близките й и до момента не са я потърсили.