Сините и \"Атака\" изобщо не участваха в гласуването...

Днес беше гласуван вторият вот на недоверие към кабинета \"Борисов\". Правителството очаквано оцеля. 124 депутати, сред които 9 независими, защитиха екипа на Бойко Борисов. Срещу правителството гласуваха 70 депутати.
 
Вотът беше внесен от \"Коалиция за България\" и ДПС заради провал на антикризисната политика на правителството. През юли вероятно ще има нов атака със същите автори. Самият Бойко Борисов не уважи дебатите и гласуването.

Днешното заседание премина в разговори за музеи, лентички, пури и закуски. Вицепремиерът Симеон Дянков зададе тона като съобщи за откриването на Музея за съвременно изкуство. И шоуто започна.

Щом дойде часът за гласуване, групите предложиха различни процедури. Павел Шопов от \"Атака\" – таен вот с идеята, че така дори независимите депутати, взели, според него пари, за да подкрепят ГЕРБ, ще гласуват по съвест. Мая Манолова настояваше за явен вот със ставане от място. В крайна сметка гласуването мина по обичайната процедура. След нея повечето депутати от БСП и ДПС напуснаха залата.

Сините и \"Атака\" изобщо не участваха в гласуването и така само управляващите видяха жеста на Искра Фидосова, която подари на бившия премиер Станишев сметало.

Зрител на днешните дискусии стана и Христо Стоичков. Поканен от свой приятел – депутат да посети Парламента, той обобщи впечатленията си така: \"Много шум за нищо\".