Том Mокбридж е изпълнителен директор на \"Нюз интернешънъл\" от днес...

Том Mокбридж, генерален директор на телевизия \"Скай Италия\", от днес е изпълнителен директор на \"Нюз интернешънъл\" – издателят на редица британски вестници, в това число и скандално спрения от печат \"News Of The World\".

Назначението на Мокбридж влиза в сила незабавно, след като оставката на предшественика му на поста Ребека Брукс беше приета от медийния магнат Рупърт Мърдок.

Брукс подава оставка два пъти от избухването на скандала с телефонните подслушвания от страна на „News Of The World". Първоначално Рупърт Мърдок не я прие, но след силния обществен и политически натиск в крайна сметка жертва един от най-приближените си хора. Червенокосата любимка на Мърдок често е наричана \"седмото му дете\".

\"Моят приоритет ли? Това е тя\", каза той пред журналистите при пристигането си в Лондон в разгара на скандала. Преди да стане генерален директор на \"Нюз интернешънъл\" през 2009-та година 43-годишната Брукс е била главен редактор на два британски таблоида от групата на австралийския магнат: \"Сън\" и \"News Of The World\".

Оставката ми дава свободата и времето да сътруднича изцяло на сегашните и бъдещите разследвания, посочва тя в писмо до служителите на \"Нюз интернешънъл\". На 19 юли Брукс трябва да се яви пред медийната комисия към Камарата на общините. Британският премиер Дейвид Камерън и опозиционният лидер Дейвид Милибанд определиха оставката на изпълнителния директор на \"Нюз интернешънъл\" като правилно и навременно решение.