Демонстрантите са нападнали полицейски автомобили и са ги унищожили...

Нова вълна от безредици избухна през изминалата нощ в Лондон. В квартал \"Ейнфийлд\" в северната част на британската столица младежи са разбили с камъни витрини на магазини.

 

Демонстрантите са нападнали полицейски автомобили и са ги унищожили. Трима служители на реда са ранени. Ситуацията вече е под контрол, съобщи Скотланд ярд.

 

Квартал \"Енфийлд\" се намира съвсем близо до Тотнъм, където през нощта в събота срещу неделя избухнаха най-жестоките безредици в Лондон за последните години.

 

Полицията разположи подкрепления по лондонските улици, за да предотврати повторение на насилието. Въпреки това късно снощи групи младежи се събраха на станция Сейнт Ендрюс Роуд.

 

От там те тръгнаха по улиците, като разбиваха с камъни витрините на магазините. Демонстрантите са нападнали и полицейски автомобил. Няколко души са арестувани.

 

Безредиците в Лондон са в отговор на действията на полицията, чиито служители в четвъртък застреляха в Тотнъм 29-годишен баща на четири деца.

 

Служителите на реда спрели автомобила му за проверка, но той опитал да избяга. При завързалата се престрелка бил застрелян. Скотланд ярд съобщи, че е започнала проверка по случая.