Премиерът Дейвид Камерън прекрати отпуската си...

Лондон отново беше обхванат от жестоки безредици през изминалата нощ. За трети пореден път младежи чупиха витрини на магазини и палиха сгради и полицейски автомобили.

 

Безредици имаше и в Бирмингам, Ливърпул, Манчестър и Бристъл. Премиерът Дейвид Камерън прекрати отпуската си и се връща в Лондон, за спешна среща на кабинета.

 

225-ма души са били арестувани през изминалата нощ. Срещу 36-ма от тях са били повдигнати обвинения за предизвикване на масови безредици в Лондон през последните три дни. В британската столица са разположени допълнителни 1700 полицаи, сред които и служители на реда, командировани от други части на страната.

 

Подпалена била фабрика, а огънят е обхванал и съседните постройки. Протестите започнаха след като в четвъртък полицаи застреляха 29-годишен баща на четири деца, при опит да му проверят документите. Безредиците се разпространиха извън Лондон и късно снощи обхванаха и Бирмингам.

 

В центъра на града беше разположена специална полицейска част, след като младежи изпочупиха витрини на магазини, ограбиха ги, а след това ги подпалиха.

 

Гори и сградата на полицейски участък. 100 души са арестувани. В Манчестър, маскирани младежи също са запалили коли. Подобно е положението и в южната част на Ливърпул, където полицията се опитва да овладее ситуацията.