Това каза Боян Йорданов, учител на убития Марк...

Боян Йорданов е работил в Лондон и е бил учител на Марк Дъган, чието убийство провокира недоволствата във Великобритания. Още на 9-годишна възраст Марк е бил противоречива личност.


Той имаше сериозни проблеми с поведението си, не можеше да се контролира, беше много агресивен, постоянно се биеше и не се занимаваше с нищо. Той тероризираше цялото училище. Не мога да го нарека лош, той е дете с проблеми, но все пак вътре в него имаше едно мекота, рисуваше и когато го правеше, ставаше друг човек, разказа Боян Йорданов.


По думите му Марк идва от много тежка социална среда – с проблеми в семейството, среда, в която се продават наркотици. Той гледаше по цял ден кеч и майка му не се занимаваше с него, коментира учителят.


Хората, заради които се случиха бунтовете в Англия, са с ниски доходи, те са част от банди. Изключително бедни са и тях ги издържа държавата със социални помощи, подчерта Йорданов.


Той твърди, че това, което наблюдаваме, е едно предупреждение и към България и към това, което може да се случи с нашите малцинства през следващите десет години.