Искат улица на червените фенери в София, легализация на професията им и по-добри условия на труд...

Част от столичните проститутки днес се преместиха от Околовръстното шосе в центъра на града, но не за да работят, а за да протестират.

 

Жриците на любовта поискаха улица на червените фенери в София, легализация на професията им и по-добри условия на труд. Пред ЦУМ, точно в 16.00 часа, се събраха четири проститутки.

 

Те не обичат да показват лицата си пред камерите, скриха ги и днес, но пък с ентусиазъм разказаха защо протестират – искат професията им да бъде легализирана и да не ги прибират всяка вечер в полицията.

 

И въпреки че искат да работят на светло и да плащат данъци, тези две момичета крият от децата си, от родителите и приятелите си, че проституират.

 

Казват, че нямат друг избор, защото са неграмотни и бедни. Габи излиза за първи път на улицата преди 16 години, когато родителите й починали, а мъжът й я напуснал. Остава сама с трите си деца. Петя пък обясни, че проституира, защото детето й е болно от епилепсия и няма друг вариант да купува скъпите лекарства.

 

Тези момичета нямат сводници и не се отчитат на никого. Сами са решили да излязат на улицата и да предлагат телата си и може би точно затова не липсват инциденти.

 

И трите протестиращи проститутки обясниха, че ще приключат кариерата си, когато остареят и мъжете вече не спират след едно закачливо помахване с ръка.