Около 40 лева ще струват помагалата от 1-ви до 7-ми клас...

Ден преди 15 септември подготовката около започването на новата учебна година вече се усеща. Във всички училища в страната са доставени безплатните учебници до седми клас.

 

От утре обаче родителите ще трябва да помислят и за допълнителните сборници за учениците. Проверка на \"Новините\" показа, че около 40 лева ще струват помагалата към учебниците от първи до седми клас. С това обаче разходите няма да приключат.

 

Купуването на задължителните тетрадки за работа в клас и за домашно, химикалките, моливите, боичките и всички останали аксесоари за училище са само начало на разходите.

 

Въпреки че учебниците за основното образование са безплатни, от пети до седми клас учениците трябва сами да купят учебните си тетрадки.

 

Тъй като авторите са много е най-добре да се изчака с купуването на учебни тетрадки и сборници. Изцяло от решението на учителите зависи дали ще трябва да се купуват помагала. Във втори клас например вече е ясно колко ще бъдат.

 

В някои училища пък за четвърти клас искат 12 помагала. Заради големия избор на помощни материали масово книжарниците вече работят по заявка. Към тези разходи ще трябва да се прибавят и парите за униформа. При тях цените варират между 40 и 120 лева.