Цветан Цветанов е цитиран неправилно\", заяви говорителят на предизборния щаб на ГЕРБ...

\"Подкуп лично от Росен Плевнелиев не е искан\". Това заяви в \"Здравей, България\" Севдeлина Арнаудова, говорител на Националния предизборен щаб на ГЕРБ, по повод твърденията, че трима общински съветници са му искали подкуп по времето, когато е бил управител на \"Бизнес парк - София\".

 

\"Това не е нова история. Тя е разказвана от Росен Плевнелиев на 1 септември 2007 година във вестник \"Банкер\", поясни Арнаудова, като донесе в студиото копие от това интервю и цитира точните думи на Плевнелиев.

 

В него той разказва как общински съветници опитват по деликатен начин да искат своята комисионна, за да предвижат сделка. Това се случва през 2001-2007 година. Казва и че общинските съветници пречат на бизнеса на чуждите инвеститори и това той да се развива. Не става ясно обаче кои са тези общински съветници и за каква сума става дума.

 

\"Цветан Цветанов е цитиран неправилно. Той каза това на семинар, на който присъстваха много прокурори и журналисти. Цветанов отговори на тенденциозно зададен журналистически въпрос\", каза още Севделина Арнаудова.

 

По думите й, откакто е обявена кандидатурата на Плевнелиев за президент, непрекъснато се търси скандал около него.

\"Ако няма такъв, се казва организирайте го и всички започнаха да го правят\", на мнение е говорителят на предизборния щаб на ГЕРБ.