Според руски агенции става въпрос за над 350 туристи, сред които и 14 малки деца.

Нови проблеми с туристи по морето. Поредна група руснаци остана блокирана у нас.

Те е трябвало да излетят с късен полет снощи за Санкт Петербург. Той обаче е бил анулиран. Отменени са и полета от тази сутрин както и този, който предстои следобед.  Според руски агенции става въпрос за над 350 туристи, сред които и 14 малки деца. Очаква се част от тях да се струпат на летището, въпреки че самолетът няма да излети. Причина за поредната блокада отново са финансови проблеми между \"Алма тур\" и \"България Ер\".

За туристите на \"Алма тур\" днес има планирани 2 полета, потвърди министърът на икономиката Трайчо Трайков. Тъй като обаче те няма да се осъществят, \"България еър\" предложила на туристите да си купят билети на преференциални цени.

\"Според условията на договора, който са сключили с руските туроператори, те трябва да си платят билета, а след това да си ги поиска в Русия от туроператора си, който ги покрива според застраховката\", обясни Трайков.

Той беше категоричен, че проблемът е на двете фирми - туроператора и превозвача - и държавата няма отношение. Затова правителственият самолет няма да се намеси при извозването на  блокираните туристи.