Според сигурни източници се готви нападение на Столипиново.

Днес, 26 септември, в Катуница и цялата община Садово е обявен ден на траур. Ще бъде погребан и 16-годишният Павел, който почина по време на протестите в селото от сърдечна недостатъчност.

 

Отново десетки жители на селото са се събрали, за да се срещнат с премиера Бойко Борисов и президента Георги Първанов. При разговора си с политиците, хората поискали да си върнат държавата, тъй като според тях, проблемът не е етнически, а криминален.

 

Жителите на Катуница нарекоха още Кирил Рашков \"престъпен бос\", срещу когото държавата в продължение на 20 години си е затваряла очите. Местните не ходят на работа и са твърдо решени да продължат протестите си по мирен начин и днес. В 19.00 ч. е насрочен протест със запалени свещи.

 

По неофициална информация неформални групи се готвят да протестират срещу ромите в Столипиново, както и в другите ромски махали в Пловдив.

 

Втора нощ Катуница остана под засилена полицейска охрана. Бунтът в селото продължи. Между 200-300 души отново се събраха пред къщите на Кирил Рашков. Недоволните подпалиха една от охранителните будки. След като пожарът беше изгасен, нощта в Катуница премина сравнително спокойно и без повече инциденти.


В Пловдив всички постъпи към Столипиново бяха блокирани от полиция. Всяка от улиците беше с не по-малко от 12 полицая, а всеки, който влизаше вътре беше проверяван. В МВР е имало информация, че фенове ще нападнат ромското гето, но това така и не стана.


Подробности, както и как според президента и премиера може да бъде решен конфликтът - вижте във видеото.