С бойни викове и българския трикольор в ръка протестиращите се опитаха да събудят гражданската съвест...

Протести и шествия имаше и в Благоевград, Шумен и Бургас. Там проблеми с органите на реда нямаше. Повече от 300 благоевградчани излязоха на протест по централните улици на Пиринския център в знак на съпричастност към случващото се в страната.

 

С бойни викове и българския трикольор в ръка протестиращите се опитаха да събудят гражданската съвест на безучастните в драмата на българското общество. За да не се стигне до ексцесии и инциденти, екипи на Охранителна полиция следяха обстановката.

 

Полицейски патрули има по всички ключови точки на града и те ще останат по местата си, въпреки че протестиращите се разотидоха, обясниха от пресцентъра на полицията в Благоевград.

 

Шествие срещу безредиците в пловдивското село Катуница имаше и в Шумен. Организиралите се, около 200 протестиращи, бяха от две различни групи в социалната мрежа Фейсбук. Шествието тръгна от Градската градина.

 

Завърши без инциденти, но не и без провокации. Кандидат за кмет и общински съветници от политическа пария се възползваха от ситуацията и раздаваха листовки на протестиращите. Двете групи се разграничиха от тях и заявиха,  че не искат шествието да се политизира.

 

В Бургас в протестния митинг \"В подкрепа на арестуваните българи в Катуница\" се включиха над 500 души - основни младежи и девойки. Явно респектирани от големия брой представители на полиция и жандармерия до настъпването на мрака  младежите не показаха, че протестът им ще се състои. Събралите се реагираха агресивно срещу всеки опит да бъдат снимани. Все пак митинг имаше. Почетена бе паметта на загиналите момчета в Катуница с едноминутно мълчание.