Групата от около 300 – 400 души в София скандира \"Българийо, събуди се\"...

Около 200 протестиращи се събраха тази вечер пред Националния дворец на културата. До размирици и по-сериозни сблъсъци между полицията и протестиращите не се стигна. Броят на полицаите този път беше значително по-голям от вчера.


Протестиращите извървяха пеша разстоянието от НДК до парламента.


След като бяха разделени от кордона на частите за борба с безредиците и проверени на няколко пъти, протестиращите продължиха към парламента. Където бяха посрещнати от почти толкова униформения, колкото тях самите. Заради липса на разрешително за протеста полицаите оградиха и изтласкаха скандиращите към ул. \"Шишман\".


Така протестиращите бяха разделени на групички и гонитбата с полицаите продължи из центъра на София.
Безредици и масови арести във Варна тази вечер. Над две хиляди души се събраха малко след 7 часа в центъра на града и започнаха обиколка по централните улици със скандирания и призиви за саморазправа с ромското население.


Жандармерията блокира пътя на протестиращите, които се разпръсваха на групи в различни посоки.


Основните пътни артерии към центъра остават блокирани от служители на реда. само в района на катедралата са арестувани 10 души, като в четирима от тях са открити метални боксове и палки.


За още над 30 души има издадени заповеди за задържане. Никой от протестиращите не е успял да проникне в ромските махали на града, където от снощи има засилено полицейско присъствие. досега няма информация за пострадали хора.


Още протести имаше и тази вечер в Пловдив, Бургас и Добрич. Там обаче ситуацията беше спокойна.


В Пловдив протестиращите бяха около 1000. Те останаха по улиците за около два часа, а след това се разотидоха.


В Бургас полицаите бяха повече от участниците в протестите. В него се включиха около 200 души. Само за 30 минути бяха отведени около 10 от тях без документи за самоличност. В Добрич напрежението изкара над 500 роми на улицата, заради слухове, че рокери са се запътили към тях. Униформените обаче успокоиха обстановката.