Протест в подкрепа на жителите на Катуница имаше за пореден ден и в столицата...

\"Няма да забравим, няма да простим\" - с тези думи в Пловдив се събраха над 3000 души. След убийството на 19-годишния Ангел от Катуница всеки ден се провеждат протести.

 

Днес организатори бяха агитките на двата пловдивски футболни отбора. Те осигуриха и стюарди, които пазеха реда. Те прочетоха декларация, адресирана до всички институции у нас.

 

Според написаното в нея бездействието на държавата се е превърнало в причина за смъртта на Ангел и Павел от Катуница. Протестиращите скандираха \"Оставка\".

 

Те настояват за ефективни механизми за прилагане и спазване на българското законодателство и незабавни разследвания срещу мафиотските босове.

 

Протест в подкрепа на жителите на Катуница имаше за пореден ден и в столицата. Пред храм-паметник \"Александър Невски\" се събраха около 30 души.

 

Организаторите от гражданско сдружение \"Сила\" прочетоха декларация с искания за оставки и промени в Наказателния кодекс. Под мотото \"Нека всички сме равни пред законите\" те запалиха свещ за двете загинали момчета в Катуница.