Причината – той е заплашил с убийство и е извадил нож срещу Веселин Христев от Катуница...

Полицията в цялата страна продължава да издирва един от внуците на Цар Киро – Кирил Рашков-младши. Тази сутрин прокуратурата в Асеновград повдигна срещу него обвинение за заплаха за убийство.


Районният прокурор на Асеновград Калоян Димитров съобщи, че срещу Кирил Рашков-младши тази сутрин е образувано досъдебно производство. Срещу него в събота в полицейското управление в Асеновград е постъпила нова жалба от вуйчото на убития Ангел - Веселин Христев.


20 минути преди да бъде прегазено 19-годишното момче Кирил Рашков-младши е отправил закани за убийство към Христев на улицата и дори е извадил нож срещу него. Това е станало пред погледите на десетки свидетели, които вече са разпитани. 


   
На 23 септември, минути преди да избухне конфликтът в Катуница, Веселин Христев се е обадил два пъти на тел.112 - първият, за да съобщи, че е заплашван от Кирил Рашков, а вторият - минути преди да бъде прегазен Ангел.


Във второто обаждане обяснил, че срещу него има нова заплаха за убийство. Този път тя била отправена от Кирил Рашков - младши. Днес стана ясно, че до месец ще приключи проверката на Националната агенция за приходите, доказваща имало ли е нарушения на данъчните, проверявали имотите на Кирил Рашков.


В момента се правят ревизии на 56 дружества и на доходите на 12 физически лица, свързани с фамилията на Рашков.  Вече има запорирани банкови сметки и имоти.