Кирил Рашков-младши сам се предаде в полицията в Пловдив...

Арестуваха внука на Кирил Рашков – Кирил-младши. 23-годишният наследник на ромския бос, който носи неговото име, се предаде на полицията, след като вчера беше обявен за общодържавно издирване.

 

Срещу Рашков-младши районната прокуратура в Асеновград повдигна обвинение за закана за убийство към вуйчото на прегазения в Катуница Ангел - Веселин Христев. 

В 14.30 днес Кирил Рашков-младши сам се е предал във Второ РПУ в Пловдив. Отишъл е в полицията заедно с адвоката си. Нова телевизия научи, че той се е укривал в апартамент в центъра на Пловдив.

 

Срещу 23-годишния Кирил Рашков е повдигнато обвинение за отправена закана за убийство към Веселин Христев на улицата и дори е извадил нож срещу него. В жалбата си Христев твърди, че това е станало 20 минути преди да бъде прегазен 19-годишния Ангел.

 

Както Нова телевизия първа съобщи, вчера Христев е подал жалбата в събота следобед. Има данни, че Кирил Рашков-младши е отправил закани за убийство и към бащата на прегазения Ангел - Атанас Петров. Свидетелите на заплахите днес дадоха показания, но бяха пестеливи пред камерата. Обвинението на Кирил Рашков-младши е същото като на дядо му и вероятно ще го последва същата съдба - до 6 години лишаване от свобода.

 

Днес стана ясно, че Кирил Рашков няма да обжалва наложената му от асеновградския съд най-тежка мярка за неотклонение \"задържане под стража\". Шофьорът, който е уличен, че е прегазил 19-годишния Ангел, също се е отказал от това си право.

 

От Националната агенция за приходите съобщиха, че до месец ще приключи проверката, доказваща имало ли е нарушения на данъчните, проверявали имотите на ромския бос.

 

В момента се правят ревизии на 56 дружества и на доходите на 12 физически лица, свързани с фамилията на Кирил Рашков. Вече има запорирани банкови сметки и имоти.