Той отказа да обжалва наложената му от асеновградския съд мярка за неотклонение - задържане под стража...

Ромският бос Кирил Рашков остава в ареста. Той се отказа да обжалва наложената от асеновградския съд постоянна мярка „задържане под стража\".

 

Мотивът му – чувствал се защитен и сигурен за живота си единствено в ареста заради ескалиралото напрежение срещу него и фамилията му. Неговият внук Кирил Рашков-младши също остава зад решетките. Той е с наложено прокурорско задържане за 72 часа.

 

Очаква се в четвъртък прокуратурата в Асеновград да поиска съдът да наложи на най-тежката мярка „задържане под стража\" на Кирил Рашокв-младши. В Следствения арест остават братовчедите му Георги Йорданов и Спас Христов.

 

Апелативният съд в Пловдив отказа да промени мярката им, която обжалваха и наложи 1000 лева глоба на адвоката на единия от тях, защото не се яви. Те са обвинени, че умишлено са прегазили с автомобилите си двама младежи и трима полицаи по време на сблъсъците в Катуница.

 

Едно от пострадалите момчета е дванайсетокласникът Петър Георгиев. Назначена му е експертиза дали ще остане със средни или тежки телесни повреди. Заключението ще промени обвиненията срещу задържаните.

 

Междувременно полицията в Пловдив арестува 22-годишен младеж, многократно подавал фалшиви сигнали на тел. 112, че в ромския квартал \"Столипиново\" се готвят безредици и погроми след случилото се в Катуница. Росен Вукев признал, че същата вечер се напил и затова звънял на телефон 112.