Той влезе спокоен в съдебната зала, охраняван от десетки полицаи. Единственото, което поиска, е по-лека мярка...

Внукът на ромският бос Кирил Рашков остава в ареста. Районният съд в Асеновград обвинява Кирил Рашков-младиши в това, че е заплашил с убийство Веселин Христев, вуйчото на прегазеното в Катуница момче – Ангел. Според магистратите Рашков може да се укрие и да извърши друго престъпление.

 

Той влезе спокоен в съдебната зала, охраняван от десетки полицаи. Единственото, което поиска, е по-лека мярка. Рашков не пожела да отговори на въпросите на журналистите.

 

Според разследващите 20 минути преди Ангел да бъде прегазен Кирил Рашков-младши пристигнал в Катуница, съпровождат от микробус с роми, които поканил от „Столипиново". На улицата той заплашил с убийство Веселин Христев. Минути след това същият микробус блъска и убива 19-годишното момче.

 

В съда адвокатът на Кирил Рашков-младши заяви, че задържането му е парадокс. В страната нямало досега арестувано лице за подобен случай, неосъждан и с такова обвинение да му бъде наложена най-тежката мярка. Защитникът му изтъкна още, че Рашков е безработен, вдовец и се грижи за деца. Едното е на 4, а другото на - 9 години.

 

Прокурорът заяви, че той е агресивен и депозира преписка за водено досъдебно производство срещу Рашков за нанесена лека телесна повреда, което миналата година е било прекратено от Софийската районна прокуратура.

 

Съдът счете, че 28-годишният Рашков може да се укрие, след като преди дни бе обявен за общодържавно издирване и няма постоянен адрес. Освен това често пътувал в чужбина.

 

След делото Кирил Рашков-младши бе отведен в следствения арест, където в момента се намира и дядо му.