В родния град на баща си тя за първи път в живота си видя на живо своите български роднини...

Габрово посрещна днес президентът на Бразилия Дилма Русеф. В родния град на баща си тя за първи път в живота си видя на живо своите български роднини и посети места, свързани със семейството й.

 

Оказа се, че Габрово изобилства от роднини на Дилма Русеф. В очакване на бразилския президент габровци масово откриха роднински връзки с Русеф.

 

За голяма част от посрещачите емоциите надделяха – трима от присъстващите припаднаха в рамките на минути. Посрещането в родния град на баща й развълнува силно и самата Дилма Русеф.

 

Кристална плочка с образа на Априловската гимназия и родословното дърво на фамилията Русеви са сред подаръците, които бразилският президент получи у нас.

 

В сградата на регионалния музей при закрити врати тя се срещна с няколко свои братовчеди. По информация от източници на \"Новините\", част от роднините на Русеф са присъствали й на официалната вечеря, давана в нейна чест снощи.

 

Малко преди са напусне мястото, от което произхожда, Дилма Русеф прочете и откъс от стихотворение на Елисавета Багряна, писано преди десетилетия, докато авторката е гостувала на семейството на Русеф в Бразилия.