Денят на доктор Петров започва по тъмно в кабинета в село Дралфа...

Селско джипи от района на Търговище стана семеен лекар на годината. И така призът на Националната асоциация на общопрактикуващите лекари отива в обикновена селска здравна служба.

 

Денят на доктор Петров започва по тъмно в кабинета в село Дралфа, където до обед преглежда пациенти. После товари в колата си  лекарства, апаратура, компютри и дори дърва за огрев и тръгва към съседното село, където също го чакат. И така вече 10 години. Семейният лекар обслужва над 2 400 човека в осем села, най-далечното от които е на 20 километра. Преди него двама други доктори напуснали района, заричайки се никога повече да не се върнат на село.

 

Въпреки че работи с безработни и много бедни хора, досега докторът не е върнал никого затова, че няма пари да си плати.

 

Докторът години наред пътувал между града и кабинета на село. После обаче цялото шестчленно семейство заживяло в Дралфа, за да може той да е по-близо до пациентите си.

 

За доктор Петров не е обидно да го нарекат селски лекар. От всички награди съпътстващи титлата \"най-добър семеен лекар\" за него най-ценна е подарената му модерна слушалка, за която мечтаел години наред, но нямал пари д си я купи.