Той допълни, че когато РЗС е критикувало ГЕРБ и Бойко Борисов, е било искрено

\"Бойко Борисов е най-опитният министър-председател за последните 20 години по начин, който не се е случвал в други периоди. Той разбира българската народопсихология, докато другите министър-председатели бяха полуфабрикати. Бойко е самородно явление и поради тази причина има невероятен усет, който му дава съвети във всяко едно отношение\".

 

Това заяви в \"Карбовски: Директно\" лидерът на РЗС Яне Янев. На въпрос защо от позиция против Борисов, сега го подкрепя, той заяви, че е илюзия това, че РЗС го подкрепя и е станала съуправляваща партия.

 

\"Ще критикуваме тези действия на премиера и управляващите, които считаме, че не са правилни и ще подкрепяме тези, които са в полза на финансовата стабилност и държавността\", уточни Янев.

 

Той допълни, че когато РЗС е критикувало ГЕРБ и Бойко Борисов, е било искрено.

\"Ние водим искрена и емоционална политика, не можем да бъдем лицемерни хора\", категоричен бе Яне Янев.

 

На въпрос какво се случва в редиците на „Атака\", той отговори, че партията на Волен Сидеров „се самоубива ритуално и окончателно\".

\"Според мен много скоро ще стане ясно, че в България не могат да виреят нито монархисти, нито националисти. Такава политическа порода няма маса зад себе си\", на мнение е лидерът на РЗС.

 

Като причина за разпада на \"Атака\", Янев посочи, че тя е била създадена като акционерно дружество и поради тази причина определени хора в борда на директорите са били привилегировани в сравнение с всички останали. Поради тази причина народните представители, които абдикират сега, се чувстват излъгани и засегнати.

 

\"Убеден съм, че ако Волен се вразуми и отстъпи лидерския пост на Димитър Стоянов, \"Атака\" ще продължи да съществува. В противен случай Волен Сидеров ще остане и сам войнът е воин\", на мнение е Яне Янев.