Така земеделските производители протестират срещу средствата, отделени за сектора в бюджет 2012..

Зърнопроизводители протестират в цялата страна. Стотици селскостопански машини излязоха по пътищата. Така земеделските производители протестират срещу средствата, отделени за сектора в бюджет 2012, който беше гласуван от депутатите на първо четене.

 

В него за земеделците са предвидени 340 милиона лева. Въпреки недоволството си, фермерите обещаха да не блокират пътища - поне в първия ден от протеста си.

 

Над 100 трактора и земеделски машини от Бургаски регион се събраха на протеста в Карнобат заради орязаните средства в бюджета. Точно в 10.00 часа утре цялата земеделска техника от тук ще потегли на протестно шествие, за да затрудни движението по пътя Бургас-София.

 

И в Добричка област земеделски стопани и зърнопроизводители излязоха на протест като над 300 тежки селскостопански машини бяха изкарани на 3 възлови кръстовища в областта.

 

В Стара Загора зърнопроизводители с над 150 селскостопански машини излязоха на протест. Протестиращите предупредиха, че намерението на правителството да намали с 230 милиона лева националните доплащания за бранша обричат на фалит дребните и средните земеделски производители.