За час протестиращите зърнопроизводители затвориха Дунав мост и пътя към граничния пункт \"Капитан Андреево\".

Протестите в сектор \"Земеделие\" също продължават. За час протестиращите зърнопроизводители затвориха Дунав мост и пътя към граничния пункт \"Капитан Андреево\".
 
Около 200 тежки земеделски машини потеглиха от Петолъчката към столицата.

В Пловдив полицията не разреши на зърнопроизводителите да влязат с тракторите в града и да блокират една от входно-изходните артерии. Със 160 тежки машини те останаха при село Труд и спряха за половин час движението по Карловско шосе.

Зърнопроизводителите отговориха и на обвиненията, че зад протеста стоят някои от по-заможните фермери така: \"И животновъдите имаха златни ланци на тях, но животните им ги няма. Също и с бентлитата. Бентлита ще има, но дали ще има зърнопроизводство. Всеки фермер е достатъчно кадърен да си прави сметка дали бентли да си купи, дали да си купи комбайн\".


На среща в министерския съвет тази сутрин е станало ясно, че допълнителни пари за сектора няма да бъдат отпуснати. От 1-ви януари 2012 от приходите в бюджета ще бъдат отделени 70 милиона лева, с които ще се дотират ваучери за ниско акцизно гориво. Земеделците обаче искат ставката за гориво да е нулева.

Вижте повече във видеото.