Това заяви за Нова телевизия транспортният министър Ивайло Московски...

БДЖ има един месец, за да погаси поне част от задълженията си към \"Сименс\". Ако не го направи до края на годината, железницата може да изгуби част от най-новите си и модерни мотриси.

Министърът на транспорта - Ивайло Московски, който е Германия на преговори с компанията, коментира, че са необходими 15 милиона, с които обаче БДЖ не разполага.

\"В БДЖ пари няма, затова разчитат те да дойдат от държавата\", заяви транспортният министър. В тази връзка, финансовият министър - Симеон Дянков, коментира, че тези пари няма да дойдат от държавата, защото няма правната възможност за това.

 

Припомняме ви, че дълговете на БДЖ към германските кредитори са 24 милиона евро. След договорките компанията ще трябва да върне 15 милиона до края на годината.

 

Междувременно - за пореден ден преговорите между синдикатите и ръководството на БДЖ за прекратяване на стачката завършиха без споразумение. Влаковете няма да се движат и утре. Постигнато е споразумение само за това, заплатите да не се променят до 1-ви юни, когато ще влезе в сила бонус-система.