\"Всички искаме повече, но това са реалните възможности на бюджета\"...

\"В сектора на зърнопроизводството са насочени по-малко пари, защото той реализира добри печалби и е смятан за най-стабилен в сравнение с останалите сектори\".

 

Това обясни в \"Здравей, България\" министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов.

 

\"40% от бюджета на Европейския съюз отива за подпомагане на земеделието. Предложенията са до 2020 година средствата да намалеят до 33%\", допълни Найденов.

 

\"В Бюджет 2012 в целия сектор ще влязат около 200 милиона повече. Единствените, които ще получат по-малко като сума са зърнопроизводителите, тъй като в последните две години този сектор се стабилизира. За сметка на това други сектори като животновъдство и зеленчукопроизводство реализираха загуби и именно затова ние насочихме повече средства към тях\", обоснова се земеделският министър.

 

\"Всички искаме повече, но това са реалните възможности на бюджета в момента\", така министърът отговори на въпроса дали е готов на отстъпки.

 

\"По тази финансова рамка се работи от март месец. Финализирахме я месец преди изборите и тогава в първоначалния вариант самите зърнопроизводители отказаха да я подпишат\", каза още Мирослав Найденов.