Според изчисленията на БДЖ, от началото на стачката до сега дружеството е загубило над 2 млн. лв.

Стачката в БДЖ продължава. И днешните преговори между синдикатите и ръководството на компанията не доведоха до споразумение. Двете страни останаха непреклонни по част от спорните точки. Това, което стана ясно е, че ако стачката продължи, броят на спрените влакове ще се увеличи.

След днешната среща и синдикатите, и ръководството на БДЖ не си тръгнаха особено обнадеждени, че утре ще се стигне до изглаждане на позициите, а стачката ще бъде преустановена.

От своя страта, от БДЖ заявиха, че ако стачката продължи, ще бъдат принудени да спрат още влакове: \"138 влака, тези, за които ние обявихме, като една точка от реформите вече са спрени. Ако стачката продължи, ще спрем и допълнително влакове, които би трябвало да се движат в периода на стачката. И ще трябва да ги спрем по икономически причини. Генерираме много големи загуби и е безсмислено те да се движат, тъй като в тях пътуват по няколко клиента\". Това заяви председателят на Съвета на директорите в БДЖ - Владимир Владимиров.

Според изчисленията на БДЖ, от началото на стачката до момента дружеството е загубило над 2 милиона лева. По думите им, за предходната година още 700 хиляди лева са отишли при синдикатите под формата на членски внос.

На въпрос къде пътниците могат да видят новото разписание на влаковете, от БДЖ отговориха така: \"Печатаме го, но това е стандартно. Всяка година по това време се прави новото разписание, което се разпространява\".

Междувременно, делото срещу 63-ма стачкуващи железничари не успя да тръгне заради пропуски на БДЖ. Оказа се, че адвокатите на дружеството не са предоставили преписи от исковата си молба на ответниците.

Така стачкуващите не могат да подготвят защитата си, обясниха адвокатите им. Освен това голяма част от железничарите не са редовно призовани за заседанието. Днес в съдебната зала не се яви нито един от стачкуващите.