Огънят тръгна часове, след като стана ясно, че вече има задържан за палежите на три автомобила в ж.к. \"Западен парк\"

Вълната от палежи на автомобили и тази вечер продължава, въпреки че днес полицията задържа 33-годишен мъж, заподозрян за част от посегателствата.

Преди около три часа изгоряха четири коли в \"Студентски град\", а през изминалата нощ горяха три автомобила до сградата на полицията и две в \"Люлин\".

Безпрецедентните палежи започнаха преди повече от месец и половина, като досега близо 40 коли пострадаха от неизвестните подпалвачи.

Опожарени са три автомобила, съвсем близо до Зимния дворец. Колите са запалени на платен и охраняем паркинг. Палежът е станал на два метра от пункта, в който седи охранителят на паркинга.

Предполага се, че е бил е хвърлен коктейл \"Молотов\" под една от колите. Така покрай нея са се възпламенили и останалите коли – три, от които са напълно изпепелени, а една е частично повредена.

Сигналът е подаден от две деветнайсетгодишни момчета.

Версиите за палежите на коли в София са няколко - войни за паркоместа, застрахователни измами, отделни пиромани, контролирани палежи. След днешния арест версиите остават същите. Директорът на столичната полиция – Валери Йорданов, коментира, че вероятно говорим за две отделни групи на подпалвачи, тъй като се наблюдават два различни метода на запалване на колите.

Тази вечер от полицията обявиха, че имат задържан за палежа в „Западен парк\" от нощта срещу понеделник. Криминално проявен, със съмнително алиби. Задържали го на метри от пожара, с леснозапалима течност по дрехите. Прокуратурата вече му е повдигнала обвинение и е задържан за 72 часа.

Тепърва обаче полицията ще проверява алибито на задържания за часовете на останалите вече близо 40 палежи.

Какво разказа за Нова телевизия едно от момчетата, подали сигнал за опожарените коли, както и още подробности по темата – вижте във видеото.