От руска страна поискаха България да заплати част от направените до момента разходи..

Природният газ ще поскъпне с до пет процента от 1 януари. Това означава, че цените на топлинната енергия няма да се повишават, съобщиха от комисията регулатор. Окончателното решение ще бъде взето утре.

 

А междувременно премиерът Борисов отхвърли искането на руския енергиен министър Сергей Шматко, България да погаси разходите по проекта \"Бургас-Александруполис\".

 

Вчера от руска страна поискаха България да заплати част от направените до момента разходи за проектиране на петролопровода.

 

Премиерът Бойко Борисов преряза лентата на пречиствателната станция за отпадъчни води, която е част от интегрирания воден проект на Русе.

 

Проектът е най-големия по програма ИСПА в България, а общата му стойност е близо 120 милиона лева. По думи на министър Лиляна Павлова с този проект се цели Русе да стане по-чист и по-екологичен град, а тази станция е една от най-модерните.

 

Друга придобивка за русенци е една от емблематичните сгради на дунавския град – операта. Тя е вече санирана, като са обновени и архитектурно – художествените детайли по фасадата. Направен е ремонт и на залата за посетители.