Харизматичната фенка на тежкия рок, Ливърпул и Ботев Пловдив втори мандат управлява село Черноземен

Рок-кмет номер едно на републиката Цонко Цонев вече има сериозна конкуренция в лицето на кметицата на село Черноземен Тоня Христозова.

Харизматичната фенка на тежкия рок, Ливърпул и Ботев Пловдив втори мандат управлява селото, печелейки изборите там със 70% от гласовете. В същото време, освен административните дела, съвместява и длъжността президент на местния  футболен клуб Чернозем.

Тоня Христозова оцелява в суров мъжки свят и не се уморява да се бори с вятърни мелници всеки ден, защото има опората на близките си и защото вярва, че ако човек е упорит, винаги ще успее.

В османските регистри Черноземен за пръв път се появява през далечната 1576 година, а хората там и до днес с гордост разказват, че не една и две славни исторически личности са свързани с това място.

Училището в Черноземен е построено преди Втората световна война. Приблизително тогава е издигната и сградата, в която са кметството и читалището. Истинската гордост на черноземци обаче е местният футболен отбор, който е равен по възраст с този на ЦСКА.

Другата голяма страст на Тоня са Ботев Пловдив и Ливърпул. Винаги обаче стиска палци когато гледа мач с Бербатов. Съпругът й обожава АСDC, а децата и също са металисти. Казва, че живее в свят  на хармония и се надява да зарази колкото се може повече хора с нейното щастие.