Това предупредиха от КНСБ и \"Подкрепа\" след съвместно заседание...

Миньорите ще излязат на национален протест, ако не бъдат разрешени проблемите във въгледобивния бранш у нас. Това предупредиха от КНСБ и \"Подкрепа\" след съвместно заседание на браншовите синдикални федерации в Раднево.

 

Синдикатите се обявиха против пенсионната реформа в частта й, която засяга миньорите, а също и против затварянето на втори блок  на  ТЕЦ \"Бобов дол\".

 

Миньорите поискаха  още НЕК да се издължи към топлофикациите, за да може те да се разплатят с компаниите в сектора на въгледобива. По отношение на стачната готовност в мини \"Марица Изток\" синдикатите настояха ръководството на компанията да изпълни споразумението от юли миналата година и да изплати на миньорите бонуси за постигнатите добри финансови резултати.

 

Синдикатите  заподозряха ръководството на компанията в намерения за раздържавяване на мините и заявиха, че няма да го допуснат.

 

Колкото до предстоящия протест в \"Мини Марица-Изток\", преговорите с представители на работниците продължиха до късно тази вечер. Този път те се водиха с министрите на социалната политика и икономиката. Споразумение обаче не беше постигнато и разговорите ще продължат и утре